Educatiegroepen

Ben jij tussen de 6 en 18 jaar? Vind je het leuk om te zingen, dansen en toneel te spelen? Kun je goed samenwerken? En sta je graag op het podium? Dan is Nutsz misschien iets voor jou! De educatietak van Nutsz bestaat uit drie groepen: Ieniemienies, Mini’s en Tieners. 

Als je tussen de 6 en 18 jaar bent dan val je onder de educatiegroepen. Deze tak bestaat uit drie groepen: ieniemienies, mini’s en tieners. We hebben als hoofddiscipline zang, maar er is daarnaast veel aandacht voor spel en beweging/dans.

 

De groep waarin het kind wordt ingedeeld is afhankelijk van de vaardigheden van het kind. Lijkt het je kind leuk om deel te nemen aan een van onze groepen? Dan volgt het kind eerst een proefles. Bevalt het en wil het kind graag definitief deelnemen? Dan bepaalt het artistieke team in welke groep het kind ingedeeld wordt. Kinderen kunnen doorstromen naar de volgende groep als hij of zijn daar volgens het artistieke team aan toe is. Dit is maatwerk.  

 

De ienieminies, mini’s en tieners werken toe naar een gezamenlijke voorstelling. Voor alle deelnemers van de educatiegroepen bestaat er daarnaast de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de voorstelling van de volwassenengroep. Indien je kind hier samen met jou als ouder/verzorger voor kiest, dan verwachten we extra beschikbaarheid van het kind. Deze extra data en tijden worden altijd tijdig gecommuniceerd. Ongeacht of het kind deelneemt aan de voorstelling van de volwassenengroep, zullen de reguliere lessen gewoon doorgaan.

 

De lessen van de educatiegroep zijn op woensdagmiddag in Wijkhuis de Geseldonk in Helmond. Ouders/verzorgers kunnen de repetitietijd eventueel overbruggen in de horecagelegenheid van de Geseldonk.  

Ieniemienies

DSCF4638 (1)

De ieniemienies repeteren op woensdagmiddag van 16:15-17:15 uur in Wijkhuis de Geseldonk in Helmond.

We laten de ieniemienies vooral kennismaken met zang, spel, beweging en dans. We vinden het belangrijk om de kinderen eerst te laten experimenteren waarbij we enthousiasme en leergierigheid aanwakkeren zodat kinderen zich vrij voelen. 

De lessen zijn vrij toegankelijk voor iedereen. De contributie bedraagt € 47,50 per kwartaal. 

Mini's

_DSF3645kopie

De mini’s repeteren op woensdagmiddag van 17:15-18:15 uur in Wijkhuis de Geseldonk in Helmond.

We gaan bij de mini’s verder in het uitbouwen van de theatrale vaardigheden. We werken aan lef, maken kennis met andere talen en verdiepen ons in liedinterpretatie.

We gaan ook technisch te werk. Hoe kan ik gezond zingen? Hoe kan ik mijn stem en spel verbeteren? En jezelf presenteren zal natuurlijk flink aan bod komen. Daarnaast maken we een start met meerstemmig zingen. Het repertoire bestaat uit musical- en filmliedjes en ook bekende tiener-/popliedjes.

De lessen zijn vrij toegankelijk voor iedereen. De contributie bedraagt € 47,50 per kwartaal.

Tieners

DSCF4448

De tieners repeteren op woensdag avondvan 18:15-19:30 uur in Wijkhuis de Geseldonk in Helmond. 

De tieners zitten qua leeftijd minimaal op het voortgezet onderwijs. Om onderdeel uit te maken van de tieners wordt er eerst een stemtest bij je afgenomen. Daarin kijken we naar je muzikaliteit: kun je meerstemmig zingen? Heb je een gezonde stem? Welk type stem heb je? Daarnaast kijken we ook of je goed werkbaar bent. Hoe ga je om met feedback? Pas je de feedback toe? Heb je lef? 

Zijn zowel wij als jij enthousiast? Dan heten we je van harte welkom bij de tieners!

We verwachten dat je thuis studeert en voorbereid naar de lessenkomt. En ook zelf communiceert met de docenten. De contributie bedraagt € 52,50 per kwartaal.

Mocht een tiener excelleren en een groot verantwoordelijheidsgevoel hebben dan kijkt het artistiek team of er maatwerk mogelijk is.

contact

Heb je nog vragen? Stuur ons een mailtje!