background_wood

Marscha de Haan (Choreografie)

MarschaMarscha is in 1997 afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie als docent dans in de richtingen modern, jazz en tap en is vele jaren als dansdocent bij diverse dansinstellingen werkzaam geweest.

Naast het lesgeven heeft ze voor meerdere gezelschappen choreografieën gemaakt, is ze anderhalf jaar lang de vaste assistente van illusioniste Sittah geweest en heeft ze in diverse professionele producties gestaan (The King and I, De Prehistorie van de Musical, Doornroosje, 3 Biggetjes, Efteling Sprookjesshow, De Wonderlijke Eftelingshow, Novomundo, Heineken NightLife).

In 2008 is ze als koorlid begonnen bij Theaterkoor Nutsz.  Al snel ging ze choreografieën  maken voor het koor.  Ze werkt al vele jaren samen met Danny. Ze vullen elkaar aan en hebben dezelfde gedachtegang over theater maken. Mede hierdoor werd haar aandeel bij Nutsz achter de schermen steeds groter. Ze heeft dan ook bewust de keuze gemaakt om zich bij theaterkoor Nutsz enkel nog te richten op de choreografieën en Nutsz te versterken achter de schermen.

Tegenwoordig is ze naast choreografe bij theaterkoor Nutsz ook actief bij Stichting Theaterplan, waar ze van 2009 tot 2011 zakelijk leider was. Sinds 2011 houdt ze zich voornamelijk bezig met de educatieve activiteiten binnen deze stichting en vanaf 2014 tekent ze tevens voor de choreografie van de jaarlijkse musical van Theaterplan.

Comments are closed.

Ontwerp en realisatie door: OMJS Multimedia