background_wood

Marnix (pianist)

Marnix Wetzer (1991) groeide op in Eindhoven. Al vroeg had hij interesse in alles wat te maken had met muziek en theater. Via een tiental producties van diverse verenigingen, bandjes en orkesten kwam hij in 2007 terecht bij Try Out Theaterproducties. Voor deze vereniging componeerde hij zijn eerste musical; Pirates the Musical. Hij kreeg de muziektheatersmaak zodanig te pakken dat hij in 2009 samen met Anouk van Geffen een stichting oprichtte, Theatergroep Ludiek. Hiervoor componeerde en produceerde hij zijn tweede musical, Het Geheim van de Graal, welke in diverse Brabantse theaters op de planken stond.

Inmiddels werkt Marnix als improvisatiepianist bij theatersport (oa Rataplan Tilburg), achtergrondpianist in hotels/restaurants (oa Holiday Inn), speelt hij bij diverse verenigingen (oa BOEMS, OnStage, Theaterplan) en begeleidt hij enkele zangers/zangeressen als vaste pianist. Begin 2012 zal hij als repetitor aan de slag gaan bij Djemm! in Waalwijk. Voor Ludiek richt hij zich op het moment op “Het Rookoffer”, een educatievoorstelling die op middelbare scholen speelt, en op het ontwikkelen van een concept voor een nieuwe muziektheatervoorstelling.

Naast zijn bezigheden in de muziek volgt hij een opleiding tot Arbeids- en Organisatiepsycholoog aan de Universiteit van Utrecht met een minor in de Bedrijfseconomie.

Comments are closed.

Ontwerp en realisatie door: OMJS Multimedia