background_wood

Danny Mikesz (Artistieke leiding)

 

Danny

Op jonge leeftijd vond Danny (1975) haar weg al in de klassieke wereld en in musicalland. Zij speelde mee in producties van Stichting Theaterplan en Rijnmond Theaterproducties (West Side Story, The Wiz, Move!, The Fantasticks) en zong regelmatig klassieke concerten in binnen en buitenland.

Na haar agogische opleiding studeerde Danny in 2001 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag als docent en uitvoerend klassiek zangeres. Zij had zangles van Maria Acda,  Rita Dams, Gerda van Zelm, Alexander Oliver en Christina Deutekom. Zij volgde diverse masterclasses. Tevens volgde zij de basisklas van de Nieuwe Opera Academie welke in samenwerking was met het Sweelinck Conservatorium.

Als zangcoach was zij o.a. verbonden aan Stichting Theatherplan, Nationaal Jeugd en Kinderkoor, Echt Eindhoven en Opus 28.

De affiniteit van Danny ligt met name in de theatermuziek (musical, film en opera), daar waar alle disciplines samenkomen.
Na diverse theaterproducties als zangcoach, is Danny gevraagd een theaterkoor op te richten. Met Danny als artistiek leider en een enthousiast bestuur is Stichting Theaterkoor Nutsz van start gegaan op 7 januari 2008.

Comments are closed.

Ontwerp en realisatie door: OMJS Multimedia