background_wood

Danny Mikesz (Artistieke leiding)

 

Danny

Op jonge leeftijd speelde Danny mee in producties van Stichting Theaterplan en Rijnmond Theaterproducties (West Side Story, The Wiz, Move!, The Fantasticks). Als zangcoach was zij o.a. verbonden aan Stichting Theatherplan, Nationaal Jeugd en Kinderkoor, Echt Eindhoven en Opus 28.

In 1996 startte zij, na haar opleiding agogisch werk, de opleiding solo-zang op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Maria Acda,  Rita Dams, Gerda van Zelm, Alexander Oliver en Christina Deutekom. Zij volgde diverse masterclasses. Tevens volgde zij de basisklas van de Nieuwe Opera Academie.

Danny wordt regelmatig als solist gevraagd. Zo werkte zij regelmatig samen met het HMC, was te zien in de voorstelling¬† van Leon van der Zanden “De droom van Leon”, en “Quadrant de ouverture”.

Na diverse producties als zangcoach is Danny gevraagd een koor op te richten. De affiniteit van Danny ligt met name in de theatermuziek (musical, film en opera). Met een enthousaist bestuur in Stichting Theaterkoor Nutsz van start gegaan op 7 januari 2008.

Comments are closed.

Ontwerp en realisatie door: OMJS Multimedia